Залози на тенис

Залози за победа

В началото на всеки тенис турнир, букмейкърът предлага на играчите да залагат на победителя в турнира, т.е. да направят дългосрочна прогноза. По правило тарифите се предлагат и паралелно с изхода на играча до полуфинала или до финала. Имайте предвид, че когато планирате да поставите триумфа на тенисист, си струва да изчакате равенството и турнирната мрежа, което ще направи възможно най-точната прогноза.

Залагайте на коефициентите за залагане

Разбира се, най-популярният тип залагания на тенис мачове е залог на резултата. Трябва да се отбележи, че за разлика от футбола, където има три възможни резултата, няма тегления в тениса, което донякъде опростява прогнозирането. Трябва обаче да се отбележат няколко ключови моменти.

Първо, при анализиране на събитие, първото нещо, което трябва да обърне внимание на сегашната форма на спортиста. Често играч, който се връща от травма или не харчи най-добрия сегмент в кариерата си, може да отстъпи на по-нисък тенисист, който вкара добър ход.

На второ място, е необходимо да се оцени мотивацията на тенисиста. Ако миналия сезон играчът в този или онзи турнир стигна до финала, то поне той трябва да повтори този резултат, за да не загуби точки за оценка.

Трето, трябва да изучаваме историята на личните срещи. Често играчът има неприятни опоненти, с които се наблюдава поредица от поражения. Така например, от двадесет и един срещи на пълно работно време между руснака М. Шарапова и американеца С. Уилямс, само две игри останаха за руснака.

Четвърто, важен фактор, който влияе върху резултата от тенис мача, е обхватът на съда, на който е обявен мачът. Не е изненадващо, че испанците, които са отглеждани на бавни съдилища, се представят особено добре на пясъка, докато британците или американците постигат главните успехи на бързо трева и твърди, съответно.
Залагане на сетове

Залагането на набори по тенис напомня на залозите за резултата от мача или за броя на головете във футбола. Въпреки че, разбира се, те са по-прости при прогнозирането, защото има само четири възможни резултата, ако няма TBS събития: 2: 0, 2: 1, 1: 2, 0: 2.

Много често фаворитите в началото на турнира, без да искат да отлагат мача, получават уверена победа в два сета, както прогнозират маркерите, правейки залози за суха победа. В същото време в игрите за равностойни играчи в класа играта се забавя от три комплекта, които могат и трябва да се използват.
Залагания с коефициенти

Склонни да хеджират прогнозата или да увеличат съотношението, играчите често прибягват до залог с хендикап, както за игрите, така и за сета.

Например, ако капер в анализа се заключава, че испанецът Р. Надал да победи италианския F. Фонини уверено и разчита на победа на испанеца с хендикап (5.5) и мачът завърши в полза на Рафа (6: 1, 5: 7, 6: 2), тогава залогът се оказва, че губи. В случай, че има залог и за хендикапа (+1.5) за залозите в Fonini, то тогава ще бъде загубено.
Залагането на общия брой е повече / по-малко

Популярно предложение, заедно със залагането на резултата, е залогът върху съвкупностите, което означава броят на игрите и сетове. Така че, например, прогнозирането на битката в мача е логично, за да се сложи повече общо. Ако вероятността мачът да не трае твърде дълго, тогава трябва да очакваме „мач“. Трябва да се отбележи, че коефициентите често са по-високи, отколкото при конвенционалните залози за спечелване.