Залози за над и под

Има два типа общо: общо повече (TB) и общо по-малко (TM). Така например, за да играете TM 2.5 гола в мача, общият брой на топките до финалния свитък трябва да бъде по-малък от определения брой. Съответно, за да играете залог на TB 2.5, броят на целите трябва да е по-голям от този брой.
Европейските и азиатските съвкупности

Съществуват и: европейски и азиатски общи суми.

Европейските суми са десетични и цели числа, осигуряващи възвращаемост. Така че, ако играч направи залог на ТМ 3, то се оказва печеливш, ако в мача са отбелязани две или по-малко голове. В случай, че отборите удариха вратата три пъти, букмейкърът ще се върне.

Азиатската сума е малко трудна за разбиране, тъй като се изчислява в акции. На практика обаче всичко е съвсем просто. Така че, ако един играч заложи на TB 2.75, тогава се оказва, че печели, ако отборите постигнат повече от три гола. В случай че в мача бъдат отбелязани три гола, половината от сумата ще бъде върната в сметката, а второто полувреме ще бъде присъдено. Не е трудно да се предположи, че ако в играта има по-малко от три гола, залогът ще бъде загубен.
Общо залагания на футбол

Към днешна дата букмейкърите, показващи линия за определен футболен мач, предлагат огромен брой пазари. Разбира се, най-популярният от тях е общият брой голове в мача. Въпреки това, картината включва и залози за общо фаули, предупреждения, заличавания, ъгли, удвоявания, шапки, замествания и много други.

Нека да дадем пример. Футбол. Руски шампионат. Първа лига. ЦСКА – „Краснодар“. Играчът залага на TB 9.5 ъгли в мача. На последния свитък отборът изпълни четиринайсет ъгъла за двама. Съответно, залогът е преминал.

Имайте предвид, че при залозите на футбола не е нужно само команда, но са необходими отделни общи суми, които отчитат резултатите само на един от отборите.
Общо за залагания на тенис

Основният дял от общия брой на тенис мача, разбира се, представлявал крайния брой игри. Въпреки това, както и лайв бетинг по тенис на живописта е доста богат, включително общата сума за броя на групите, паузи, мачбола, както и редица предложения, отнасящи се до броя на технически елементи.

Пример. Турнир по ATP. Шанхай. Hard. Р. Федерер – Х.-М. Дел Потро. Kapper залага на TB 2.5 на сетове. Мачът завършва в три групи в полза на Швейцария (3: 6, 6: 3, 6: 3). Следователно прогнозата е вярна.
Общо за залагане на хокей

Залагайки на общата сума за мач за хокей на лед, трябва да помним, че събитията от извънреден труд не оказват влияние върху резултата от залога. В допълнение към залаганията върху броя на изоставените шайби, особено популярни са процентите за общо изтривания, броят на изстрелите, наказателните минути.

Пример. KHL. Редовно първенство. ЦСКА – „Локомотив“. Играчът залага на индивидуалната сума на армията ITB1 (3). ЦСКА спечели 5: 2 (2: 1, 3: 0, 0: 1), и прогнозата, съответно, уверено преминава.
Общо залози по баскетбол

Абсолютната ситуация е аналогична на хокей в баскетбола, но тук извънреден труд навлиза в редовното време на мача. Огромна популярност в залагания върху общата сума на баскетболни мачове използва общият брой на натрупаните точки от двата отбора, но също така се разпространява залог върху общата сума и изоставени две точки, три точки, натрупани фаулове.

Пример. Мъжете. Евролигата. Редовен сезон. „Барселона“ – „Панатинайкос“. Маркерът залага на TB 157.5. Мачът, завършил с победата на Барселона, е много плодотворен 98:71 (24:20, 16:15, 25:19, 33:17). Залогът е преминал.
Какво да търсите

Ако се предлагате например за общата сума във футболен мач, трябва да обмислите няколко ключови фактора, които могат да играят ключова роля в ефективността на играта.

Първо, заслужава да се изучи статистиката на отборите. Много е важно да се види ефективността на футболните клубове не само в последните мачове, но и средно за сезона. Особено внимание трябва да се обърне на анализа на личните срещи.

На второ място, е необходимо да прометирате последните новини от лагерите за наранявания на играчите. Логично е, че травма или дисквалификация на главния нападател може значително да намали бомбардировките на екипа.

Трето, да се установи мотивацията на отборите, което е един от основните двигатели на всяко спортно събитие. Така например, ако в първия мач на Шампионската лига на УЕФА отборът загуби много, тогава във втория крак играчите ще се втурнат в атаката, опитвайки се да спечелят отзад.

На четвърто място, трябва да се обърне специално внимание на прогнозите за времето. Изобилието на валежите може да намали творчеството на отборите.
Общо залози днес

Залозите за общия брой са много популярни днес. В наши дни можете да спечелите в такива спортни състезания като: ръгби, баскетбол, тенис, хокей, волейбол и американски футбол. През последните няколко години традиционните залози за футбол за броя на вкараните голове постепенно започват да намаляват.