Залозите за резултата (1-X-2)

Нека да дадем конкретен пример за залог с троен резултат. Футбол. УЕФА Шампионска лига. Групова фаза. „Севиля“ – „Спартак“. Офисът на букмейкърите поставя шанс за победата на домакините (P1), гостите (P2) и също така и за равенството (X). Ако играчът направи прогноза за победата на „Севиля“ и мачът завърши в полза на гостите, тогава залогът е печеливш. Ако мачът завърши с равен или победа за московчани, залогът губи. Не е трудно да се предположи, че в първия случай не само сумата на залога се връща в сметката на играча, но и нетната печалба, а във втория случай нищо.

Залозите с троен изход са най-популярни във футбола, но се намират и в хокей и баскетбол. Що се отнася например до тенис мача, тук, както вече бе отбелязано по-горе, само два възможни резултата. Нека да дадем пример. Тенис. Турнир. ATP. Пекин. Китай. Hard. Р. Надал – А. Зверев. Букмейкърът предлага да заложите на Испания (P1) или на немска (P2) победа. Никой не може да бъде съставен тук. Капер избира едно от събиранията, прави залог и чака резултатите. Подобна ситуация се наблюдава и при волейбол и бейзбол, където има и само два възможни резултата.

Струва си да се отбележи един важен аспект, за който често начинаещите забравят.

При залозите за изхода се взема предвид само основното време. Единственото изключение е баскетболът, където се приемат залози, като се вземат предвид възможните извънреден труд.

Към днешна дата са създадени много различни стратегии за залагане на резултата. Не е необходимо обаче да се твърди, че има универсална, гарантираща печалба, защото в противен случай дейността на букмейкърите ще бъде под въпрос.

По този начин трябва да се каже, че залагането на резултата е най-ясният и удобен вариант за залагания и затова не е изненадващо, че той се радва на такава популярност.