България – Черна гора: квалификации Евро 2020

Националите ни по футбол стартират квалификационната кампания за Евро 2020 с домакински мач срещу коравия отбор на Черна гора.  на 22-ри март. Двубоят е на 22 март от 19:00 ч. на националния стадион „Васил Левски“ като победата ще бъде много важна за двата отбора в битката за първите позиции. Разбира се всички фенове на футбола у нас се надяваме селекцията на Петър Хубчев да стартира с успех и да набере самочувствие в битката за класиране на Евро 2020.

В другия си двубой през месец март България гостува на Косово, а след това чак през месец юни се изправя срещу Чехия като гост и приема Косово, преди визитата на Англия през септември. Програмата в началото на квалификациите може да се определи като добра за „трикольорите“. Имаме реален шанс да бъдем с шест точки след първите два кръга. Разбира се тимът на Косово на хартия е по-скъп от нашия отбор, но пък в състава на Петър Хубчев има класни футболисти като Ивелин Попов, Тодор Неделев, Ивайло Чочев и Кирил Десподов. България ще трябва да стартира на ниво квалификациите, тъй като трите точки са много важни в този двубой. Евентуално поражение пък до голяма степен ще сведе шансовете ни до минимални за първите две позиции.

От друга страна, отборът на Черна гора ще бъде доволен да спечели дори точка на „Васил Левски“. Възпитаниците на Любиша Тумбакович приключиха с две поражения участието си в Лигата на нациите като отстъпиха на Румъния с 0:1 у дома и на Сърбия с 1:2 в Белград. Черна гора завърши на третото място в своята група в Дивизия С на състезанието. Тимът сега ще се надява на по-добро представяне в европейските квалификации, но България се доказа като силен домакин под ръководството на Петър Хубчев и изглежда като фаворит в този двубой.